fbpx

Het Brabants Pronkjuweel haalt Softwash naar het zuiden van Nederland

Na ruim 30 jaar hard werken in de landelijke schoonmaakbranche begon het ondernemersbloed van William van der Aa weer te kriebelen. In deze periode runnen William en broer Cor samen het familieschoonmaakbedrijf Briljant BV, het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij stelt zichzelf dan ook de vraag waarom hij in die tijd de stap als ondernemer in deze branche had gemaakt. Elke dag voldaan thuis komen was zijn conclusie, schoonmaken bij een particulier of miljoenen bedrijf zoals Organon, de zichtbare waardering van zijn klanten… daar doe je het voor!

Schoonmaakbedrijf Briljant BV heeft in deze periode een flink aantal opdrachtgevers, voor velen daarvan werken ze al meer dan 25 jaar. Sinds de opkomst van de Europese aanbesteding ziet William van der Aa met pijn in het hart de kwaliteit in de schoonmaak achteruit hollen. Steeds meer bedrijven kiezen namelijk daardoor voor externe inkoopbureaus.

Waar bedrijven vroeger met vaste regelmaat de ramen laten wassen, laten conserveren en het opblokken van de vloeren laten verzorgen, volstaat nu 2x per jaar glaswassen en zelfs 1x per jaar conserveren. Hierdoor zijn de verwachtingen bij de klant vaak te hoog.

Een zoektocht op internet van enkele jaren brengt William bij een revolutionair systeem uit Amerika, het WOW was weer terug. Het door Richard Hessels geïmporteerde “SoftWash“ systeem is een reinigingstechniek waarbij met lage druk en chemie diverse oppervlaktes worden schoongemaakt. Binnen 20 dagen breekt de chemie volledig en biologisch af en is er geen kans op schades.

Extreem goede resultaten met dit super systeem voor damwanden, daken, stucwerk en bestratingen. De behandelresultaten zijn dan ook overtuigend en de kans op schade is nihil. Natuurlijk komt het ook voor dat bepaalde vervuiling zo erg is ingevreten dat dit niet te verwijderen is, daar moet je dan eerlijk en transparant in zijn. Na een eerste kennismaking met Richard zijn William en zoon Joey cursussen gaan volgen. Na het afronden van alle intensieve cursussen zijn William en Joey gediplomeerd het SoftWash systeem gaan gebruiken. In onze optiek is SoftWash hét alternatief voor de gangbare gevelreiniging methodes die de organische en anorganische vervuiling goed aanpakt met als voordeel dat de kans op schade eigenlijk te verwaarlozen is.

“Het Brabants pronkjuweel is zo’n trotse applicateur, het eerste en enige SoftWash bedrijf in Brabant.”

William en Joey merken in de praktijk dat er weinig problemen zijn met het feit dat chemie de centrale factor is bij SoftWash, dat komt mede door dat we het goed uitleggen en het biologisch afbreekbaar is. Het is aan ons als gebruikers om het vertrouwen te winnen bij opdrachtgevers en aan te tonen dat deze methode werkt en resultaat oplevert. Dat de chemie zijn werk doet is op de voor- en na foto’s duidelijk te zien. Om het omringende milieu gezond te houden wordt tijdens heel het proces de chemie opgevangen. Natuurlijk voorkom je niet dat al het water volledig wordt opgevangen, maar er is vanwege de lage druk wel minder sprayvorming in vergelijking tot hogedruk. Bovendien nemen de SoftWashers het groen rondom het object na reiniging onder handen met een speciale bemester genaamd PlantWash, hierdoor wordt het eventuele Natrium Hychloriet direct afgebroken, waardoor het groen zichtbaar hersteld

Waar de middelen exact uit bestaan is het geheim van de smid. Wat we wel kunnen stellen is dat het een hele klus was om de middelen voor de Europese markt te ontwikkelen. De wet- en regelgeving omtrent chemie is in Amerika heel anders geregeld dan in Nederland. Het werkzame hoofdbestandsdeel is Natrium Hypochloriet (zo’n 12,5%), zo stelt importeur Richard Hessels. Gebruikers zien het aanbrengen van de chemie dan ook als een serieuze klus die goed uitgevoerd dient te worden. Daarom is ook iedere SoftWash gebruiker opgeleid en gecertificeerd. De SoftWash gebruikers worden dan ook applicateurs genoemd.

Wij zijn milieu vriendelijk

Softwash Systems is geen nieuw groen bedrijf. We houden rekening met het milieu en vinden onze voorbeeld rol en service belangrijk. We hanteren protocollen en kwaliteitsnormen en beseffen volkomen dat we verantwoordelijk moeten omgaan met de middelen waar we mee werken. U als klant rekent erop dat we uw eigendommen met respect behandelen en datzelfde respect hebben wij voor het land en het water welke aan uw eigendommen grenst.

Vol opgeleid personeel volgens de normen van Softwash Systems

Softwash Holland bestaat uit een team van professionele medewerkers. Zij zijn getraind en geschoold bij de Softwash Systems Academy waarbij alle aspecten van reiniging en lage druk oplossingen aan bod komen. Er is een continue online en telefonische praktijkgerichte ondersteuning van Softwash Systems vanuit het hoofdkantoor in Orlando (Florida).

Vraag een GRATIS OFFERTE aan!

Een offerte wordt altijd gemaakt op basis van een pre inspectie, we komen dus eerst geheel vrijblijvend bij u langs.
We nemen spoedig contact op voor een afspraak.

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)