fbpx

Gevel laten reinigen in Brabant en omstreken

Als u uw gevel milieuvriendelijk wilt laten reinigen, is het belangrijk om te weten welk soort vuil er zich op de gevel van uw woning in Den Bosch, Veghel, Vught, Oisterwijk of ergens anders in Brabant of Gelderland kan voordoen. Factoren zoals weersomstandigheden, luchtvervuiling, en algen kunnen uw gevel ernstig aantasten. Dit niet alleen esthetisch, maar het kan ook de duurzaamheid van uw gevel beïnvloeden. Daarom is het essentieel om regelmatig de gevel van uw woning in Den Bosch of ergens anders in Brabant of Gelderland te laten schoonmaken. Bij Softwash Brabant uit Berlicum begrijpen we hoe belangrijk een schone en goed onderhouden gevel is voor de uitstraling en levensduur van uw huis.

Onze werkwijze bij het laten reinigen van uw gevel

Elke gevel vereist een specifieke aanpak bij het reinigen. Onze unieke softwash-techniek is effectief en toch zacht en milieuvriendelijk voor uw gevel. Afhankelijk van het type gevel dat u heeft, passen wij onze technieken aan. Dit betekent dat hetzij uw gevel in Den Bosch of daarbuiten van baksteen, hout, of een ander materiaal gemaakt is, wij zorgen voor een grondige maar zorgvuldige gevelreiniging. Ook de gevels met sandwichpanelen die vaak worden gebruikt als isolatie bij bedrijven zijn een variant van gevelreiniging die wij uitvoeren. Met onze ervaring in gevelreiniging garanderen wij dat uw gevel er weer als nieuw uit zal zien, zonder schade aan te richten.

Muren met gevelstenen laten reinigen

Wat doen we?

Gevelstenen zijn met hun ruwe structuur vaak een broedplaats voor organismen die zich snel kunnen verspreiden als de gevel niet goed onderhouden wordt. Om dit tegen te gaan, is het essentieel om regelmatig uw muren te laten reinigen. Onze softwash-methode is uiterst effectief voor het reinigen en behandelen van gevelstenen, zelfs voor delicate materialen zoals een Ytong-muur. Door de gevel meerdere keren per dag te benevelen en zachtjes te borstelen, voegen we zuurstof toe die ons milieuvriendelijk reinigingsproduct activeert, resulterend in een snelle en efficiënte werking. Al binnen één dag ziet uw gevel er weer ontsmet en fris uit.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Ons product blijft actief werken, zelfs na de behandeling. Elke regenbui reactiveert het product, waardoor het resultaat in de loop der maanden nog optimaler wordt, zonder schade aan te richten aan de gevel. Om de staat van uw gevel te blijven garanderen, raden wij aan om na drie jaar opnieuw contact met ons op te nemen voor een inspectie en eventuele behandeling. Deze vervolgbehandeling zal voordeliger zijn dan een volledige softwash-behandeling.

Gevels impregneren na de behandeling

Daarnaast bieden wij de optie om uw gevels na onze softwash-behandeling te impregneren. Dit zorgt ervoor dat het schone, frisse resultaat nog langer zichtbaar blijft, waardoor uw gevel niet alleen schoon is, maar ook langdurig beschermd wordt tegen nieuwe vervuiling en weersinvloeden. Bij het impregneren van uw gevels in Brabant, brengen we een speciale vloeistof aan die diep in de poriën van de gevelsteen of het voegwerk dringt. Deze vloeistof vormt een beschermende laag die voorkomt dat water en vocht in de gevel trekken.

Geschilderde gevel laten reinigen

Belang van uw muren regelmatig te laten schoonmaken

In de hedendaagse woningbouw zien we steeds vaker gekeimde en geschilderde gevels. Deze geven een prachtige uitstraling, maar het is cruciaal om deze goed te onderhouden door regelmatig uw geschilderde gevel te reinigen. Vooral aan de noord- en westzijde van het huis kunnen geschilderde gevels snel groene en grijze aanslag vertonen, meestal door algen en schimmels. Gelukkig is het reinigen van een geschilderde gevel vaak eenvoudig en effectief te realiseren met onze softwash-methode, waardoor deze snel weer hun originele uitstraling terugkrijgen. Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het laten schoonmaken van muren, vooral als het gaat om geschilderde gevels. Langdurige vervuiling kan namelijk leiden tot schade aan de verf- of keimlaag. Zo kan witte kalkuitslag optreden, en kunnen kleine korstmossen ontstaan doordat vocht op de geverfde of gekeimde stenen blijft staan. Vooral niet-geïsoleerde delen zoals schoorstenen zijn hier vatbaar voor. Ook kunnen de onderste stenen van uw huis zwart worden van schimmel, doordat ze vocht uit de grond absorberen.

Langdurig resultaat

Gelukkig is het reinigen van een geschilderde gevel niet alleen makkelijk en snel, maar ook kostenbesparend op lange termijn. Door jaarlijks een inspectie en behandeling te laten uitvoeren, voorkomt u ernstige schade aan uw geschilderde gevel. Dit bespaart u aanzienlijk in de kosten, aangezien een eenvoudige softwash-behandeling voordeliger is dan een volledige schilderbeurt. Het laten reinigen van muren en het onderhouden van uw geschilderde gevel is dus een slimme investering in de duurzaamheid en uitstraling van uw woning.

Gestucte gevels laten reinigen

Een schitterend resultaat

De uitstraling van een gestucte gevel kan een wereld van verschil maken voor het aangezicht van uw woning. Het regelmatig laten reinigen van deze gevels is daarom van groot belang. Onze softwash-methode is bijzonder effectief voor het reinigen van gevel met stucwerk, en zorgt keer op keer voor een verbluffend ‘Wauw’-effect bij onze klanten. Door uw gevel met stucwerk meerdere keren op een dag te behandelen, garanderen we een grondige reiniging en ontsmetting, waardoor uw gevel er weer als nieuw uitziet.

Waar moet u op letten?

Bij het reinigen van muren, vooral bij gestucte oppervlakken, is het van belang om een zachte maar doeltreffende aanpak te hanteren. Dit geldt ook voor gespecialiseerde oppervlakken zoals damwandbeplating. Onze methode voor het reinigen van een gevel met stucwerk is precies afgestemd op de vereisten van deze delicate materialen, waardoor de oorspronkelijke schoonheid en structuur behouden blijft.

Gestucte gevels laten impregneren

Naast het reinigen van muren, bieden we als reinigingsbedrijf ook de mogelijkheid om uw gestucte gevel te impregneren. Dit is een cruciale stap na het schoonmaken, omdat het impregneren ervoor zorgt dat vuil en aanslag veel langer wegblijven van uw gevel. Dit verlengt niet alleen de periode tussen de reinigingen, maar draagt ook bij aan de algehele bescherming van uw gevel. Informeer naar de mogelijkheden voor het impregneren van uw gevel na een softwash-behandeling, en zorg ervoor dat uw woning altijd straalt.

Maak nu uw afspraak voor een gevelreiniging

Wacht niet langer en zorg voor een schone en goed onderhouden gevel. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een professionele gevelreiniging. Naast gevels reinigen wij ook daken. Zo zorgen wij ervoor dat uw volledige woning straalt. Kies voor ons bedrijf voor een schone uitstraling van uw huis en draag bij aan het behoud van de kwaliteit en waarde van uw woning.

BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

OP WATERBASIS

LAGE VOD

NIET GEVAARLIJK

VRIJ VAN FOSSIELE BRANDSTOF